Loomaaia asukad otsivad endale lumes tegevust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pintšetamariinid.
Pintšetamariinid. Foto: Maaja Kitsing

Kord sulatavale, kord tuiskavale talveilmale vaatamata elavad loomad ka Tallinna loomaaias oma tavapärast elu. Kes teeb endale lumme mõnusalt sooja tukkumispesa, kes hakkab aktiivsemalt liigikaaslasi märkama ja piirama, kellel pulmad täies hoos.


Kullimäel on aktsioonis kaelus- ja habekotkad, kes poetavad oma esimese muna pesapõhja tavaliselt juba veebruaris. Detsembris alanud ja jaanuaris jätkunud amuuri leopardide pulmadest oli veebikaamera vahendusel võimalik igaühel osa saada. Rookassid alustasid kurameerimisega.

Isegi emaelevant Fien näitas õrnutsemissoovi, kuid elevandipull Carl kahjuks vedu ei võtnud.
Soojema kliimaga aladelt pärit loomad aga juba poegivad soojades ruumides. Teisipäeval sai vietnami rippkõhtsiga maha nelja põrsaga.

Kolmapäeval täienes troopikamaja pintšetamariinide kaheksaliikmeline grupp kahe vastsündinu võrra, keda tähelepanelikud külastajad nüüd isalooma turjale klammerdunult näha võivad. Emaloom saab pojad endale vaid imetamise ajaks.

Pühapäeviti hakkab loomaaia Illu kohvikus välja pandud näitusel «Elavad kalliskivid ja muud mutukad» juttu vestma ja põnevat putukamaailma puudutavatele küsimustele vastama zooloog Aleksei Turovski. Asjast huvitatud leiavad rohkem teavet loomaaia kodulehelt.

Koolivaheajal loomaaias korraldatud talveviktoriinil õigesti vastanute vahel välja loositud loomaaia aastakaart läks Tallinna tüdrukule, 9-aastasele Miia Laurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles