Lähipäevil ilm jaheneb

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana puu karjamaal.
Vana puu karjamaal. Foto: Rita Piiskoppel

Homme võib oodata äikest, õhutemperatuur on 17-22 kraadi, pärastlõunal ilm jaheneb. Neljapäev võib tuua öökülma, päeval on sooja 13-17 kraadi. Reedel ja laupäeval võib esineda sajuhooge.

Homme jõuab Skandinaavia põhjatipust Soome võrdlemisi aktiivne madalrõhkkond ja selle lohk liigub Eesti kohale. Öö on veel enamasti sajuta, aga edelatuul tugevneb puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 7−12 kraadi. Päeval liigub madalrõhulohk ühes hoovihmadega üle Eesti, on äikest. Ennelõunal puhub tugev edelatuul, keskpäeva paiku alates Loode-Eestist pöördub loodesse, puhanguid on kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 17−22 kraadi, pärastlõunal loode poolt alates ilm jaheneb.

Neljapäeval püsib madalrõhkkond aktiivsena ja liigub Karjala kohale ning selle lääneserva mööda kandub loodevoolus uus ports külmemat õhku Eesti kohale. Saju võimalus on idapoolsetes maakondades, Lääne- ja Kesk-Eestis. Puhub tugev loodetuul, puhanguid 15, rannikul ajuti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6−10 kraadi, hommikuks võib kohati paar kraadi madalamale ja maapinnalähedastes kihtides kohati null kraadi ümbrusse langeda, rannikul on sooja kuni 12 kraadi, päeval on sooja 13−17 kraadi.

Reedel jääb madalrõhkkonna serv Eesti kohale. Öösel on sajuhooge harvem, päeval sajab siin-seal hoovihma. Loode- ja läänetuul on öösel veel tugev, päevaks nõrgeneb ja pöördub edelasse. Õhutemperatuur on öösel 6−11, päeval 13-17 kraadi.

Laupäeval saab mõjusamaks lõuna poolt mööduv madalrõhkkond ja selle põhjaserva mööda jõuab ka meile hoovihmapilvi. Tuul pöördub ööks idakaarde, päeval puhub valdavalt kirde- ja põhjatuul, puhanguid võib olla 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4−9, maapinnal võib null kraadi lähedale langeda, rannikul on sooja kuni 11, päeval 13−16, Lõuna-Eestis võib tõusta kuni 19 kraadini.

Pühapäeval  ulatub eemalduva madalrõhkkonna serv veel Eestini. Kohati võib hoog vihma tulla. Tuul puhub põhjast ja loodest, päeval pöördub läänekaarde. Ilm on jahedapoolne. Õhutemperatuur on öösel 4−9, maapinnal võib null kraadi lähedale langeda, rannikul on sooja kuni 12, päeval 15−20 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Ilm on olulise sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 4−9, rannikul kuni 12, maapinnal võib null kraadi lähedale langeda, rannikul on sooja kuni 12, päeval 17−22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles