Kuressaare on jälle hädas vale ilmaprognoosiga (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare jahisadam.
Kuressaare jahisadam. Foto: Küllike Rooväli

Viimastel kuumadel päevadel on taas groteskselt esile kerkinud habemega lugu – ametlik ilmateade kuulutab Kuressaare suisa suviseks külmapooluseks, kuigi termomeetrid näitavad numbreid, mis teistele Eesti paikadele kuidagi alla ei jää.

Eile hommikul vahendas rahvusringhäälingu hommikuprogramm riigi ilmateenistuse infot, mille järgi Kuressaares oli oodata 18 soojakraadi, kirjutab Saarte Hääl. Tegelikkus osutus ligi kümme kraadi kuumemaks.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul on tõdemus, et ilmainfo ei peegelda Kuressaare reaalset ilma, fikseeritud ka Kuressaare koalitsioonileppes. Lahendusena kaalutakse meteoroloogiajaama kolimist või dubleerimist merest eemal ja nähakse ette koostööd vastavate asutustega.

Linnavolikogu liige Jaanis Prii on mitmel korral juhtinud riigi ilmateenistuse tähelepanu asjaolule, et üldsusele antud ilmaprognoosis on Kuressaare õhutemperatuur tegelikust palju madalam.

Saaremaa turismiettevõtja Margus Mölder on temperatuurijamale aastaid tähelepanu juhtinud, kuid tulutult. «Oleme igasugustesse ametitesse pöördunud, isegi riigikogu liikmeid tülitanud, aga nii kui kevad tuli, hakkas kõik jälle otsast peale – meil on üle kahekümne kraadi sooja, ametlik näit on aga pea kümme kraadi madalam,» rääkis ta, lisades, et õhusoe mängib Saaremaa kui turismipiirkonna jaoks olulist rolli, kuna inimesed teevad lähipiirkonna reisiotsused väga suuresti ilma järgi.

Loe edasi Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles