Ilm jätkab terve nädala suviselt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Homsest alates on Eestis siin-seal hoovihma võimalused, kuid muidu jätkub suviselt soe ilm kogu nädala. 

Ilmateenistuse nädalaprognoos lubab igaks päevaks hoovihma võimalust 50-75 protsenti. «Väga vihmaseks siiski ei lähe,» ütles aga valvesünoptik Postimehele. «Homme on sajuala tõenäosus kõige suurem Kagu- ja Lõuna-Eestis, Valga piirist kuni Mustveeni, Peipsi ääres. Neljapäeval on samuti Ida-Eestis saju tõenäosus suurem, kuid see on pigem hoovihm.»

«Väga sajust ilma tulemas pole. Maa on väga kuiv ja oodatakse vihma, kuid tegelikult suurt lootust korralikuks sajuks ei ole. Need on vaid kohatised hoovihmad,» kinnitas sünoptik.

Õhutemperatuur jääb samuti suviselt soojaks.

Vaid reede tuleb veidi jahedama ilmaga, sünoptiku sõnul saabub tõesti korraks meile külmem õhk. Siis on päeval sooja vaid 14-19 kraadi. «Laupäeval on jälle vähemalt Lõuna-Eestis 23-24 kraadi, pühapäeval on juba terve Eesti väga sooja ilmaga,» sõnas valvesünoptik. Ka järgmise nädala esmaspäeval-teisipäeval on oodata 25-kraadist sooja.

Homme ulatub Skandinaaviast Läänemere äärde kõrgrõhkkonna serv, ida poolt riivab aga Eestit madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail on päeval hoovihma võimalus kohati 50 protsenti, Kagu- ja Kirde-Eestis kuni 75 protsenti. Tuul puhub põhjakaarest ja päeval saartel tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 20..25, meretuulega rannikul kuni 15 kraadi.

Neljapäeval muutub idapiiri taha jõudnud madalrõhkkond mõjusamaks. Öösel võib kohati hoog vihma tulla, päeval on sajuhoogude võimalus mandril 50-75 protsenti, saartel veidi väiksem.

Reedel püsib madalrõhkkonna serva mõjul vihmahoogude tõenäosus 50 protsenti ringis. Põhjakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 14..19 kraadi, kus päikest enam, seal võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Laupäeval püsib madalrõhkkond Eesti vahetus läheduses, kuid on tasapisi hääbumas. Öö on suurema sajuta, päeval tuleb kohati hoog vihma. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Sooja on öösel 7..12, päeval 18..22 kraadi.

Pühapäeval arenevad siin-seal päevased rünksajupilved, millest sajab kohati hoovihma. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 20..24 kraadi, briisituulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval ja teisipäeval tõuseb õhutemperatuur päeval isegi 20..26 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles