Lähipäevil tõuseb õhusoe paiguti 20 kraadini

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käesoleval nädalal tuleb mõnusalt soe ilm.
Käesoleval nädalal tuleb mõnusalt soe ilm. Foto: Liis Treimann

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt sajab käesoleval nädalal kohati hoovihma, kuid õhk püsib soe ja temperatuur võib paiguti tõusta 20 kraadini.

Täna madalrõhkkond Läänemere kohal hääbub ja homseks jääb sellest vaid nõrk väli. Niiskete õhukeeriste asemel sirutub lõunalaiustelt Baltimaade kohale kõrgrõhuhari, mille toel on saju võimalus väike, tuul nõrk ja õhusooja jagub vastavalt maikuu normile. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 13 kuni 18 kraadi.

Neljapäeval liigub üle Skandinaavia Põhjalahe poole madalrõhkkond, selle servast kandub ka Eestisse niiskust ja sajuhoogude võimalus on päeval suurem. Lõuna- ja edelatuul tugevneb päeval 5-12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Reedel ulatub üle Eesti kitsas kõrgrõhuvöönd ja hoovihma võimalus on väiksem. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Laupäeval suundub Oslo lähistelt Põhjalahele uus madalrõhkkond ja selle lohk ühes vihmahoogudega liigub üle Eesti. Lõunakaare tuul on taas tugevam. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 14 kuni 18 kraadi. Ida-Eestisse võivad vihmahood alles õhtu poole jõuda ja sel juhul tõuseb seal õhutemperatuur 20 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval on madalrõhkkonna mõju väiksem ja hoovihma tõenäosus suurem enamasti päevasel ajal. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 16 kuni 19 kraadi, sajuhoogude all ja ka meretuulega rannikul aga 13 kraadi ümbruses. 

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhuharja mõju ja vihma võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 18 kuni 21, meretuulega rannikul kuni 13 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles