Kolmapäeval läheb järsult jahedaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooja ilmaga on kolmapäevaks kõik.
Sooja ilmaga on kolmapäevaks kõik. Foto: Kristjan Teedema

Erinevalt eelmisest tuleb järgmine nädalavahetus ilmselt vihmane, suvised soojakraadid kaovad aga juba ülehomme.

Väike võimalus vihmaks on ka ööl vastu kolmapäeva, kuid päevaks läheb taas taevaas selgemaks. «Kuid õhumass vahetub märksa jahedama vastu,» ütles ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak Postimehele.

Tema kinnitusel ei tõuse kolmapäeval ja neljapäeval temperatuur kuskil 20 kraadinigi: «Eesti lõunaservas võib olla maksimaalselt 19 kraadi, eriti jahe on aga põhjapoolses Eestis, võib olla vaid 12-13 kraadi. Seda tuleb tähele panna: kui homme on veel sisemaal igal pool 21-24 kraadi, siis kolmapäeva päev on tunduvalt jahedam,» rõhutas Paljak, et muutus on järsk.

Reedel läheb sisemaal ilmselt juba jälle soojemaks. Samas tulevad siis ka vihmahood, mis jätkuvad ka laupäeval-pühapäeval. «Märkimisväärset sadu enne reede pärastlõunat ei tule, ka reedel veel mitte igal pool,» lubas Paljak.

«Aga nädalavahetusel sedakorda tuleb vihma. Kui palju, seda veel nädala keskel täpsustame. Sõltub sellest, kuhu tihedam sadu kandub – kas rohkem mere peale või mandri kohale. Kui tuleb Eesti peale, siis saame korralikku vihma.» 

Ilmateenistuse nelja päeva prognoos:

Teisipäevaks taandub kõrgrõhkkond Eesti kohalt lõuna poole, kuid selle põhjaservas püsib meie ilm sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Õhutemperatuur langeb +4..+9, maapinna lähedal kohati 0 kraadi ümbrusse, päeval sisemaal 21..24 kraadi, meretuulele avatud rannikul kuni 15 kraadi.

Kolmapäeval suundub üle Soome Venemaale madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub ka meile pilverünki ja kohati võib hoovihma sadada. Öö tuleb mõõduka läänekaare tuulega ja õhutemperatuur on 5..11 kraadi. Hommikul pöördub tuul loodesse ja põhja, pisut tugevneb ning kannab meile jahedamat õhku. Õhutemperatuur tõuseb vaid 14..18 kraadini, Eesti põhjaservas võib piirduda 12..13 kraadiga. 

Neljapäeval tugevneb külmas õhumassis tekkinud kõrgrõhuala. Pilverünki on hõredalt ja ilm on taas sajuta. Tuul nõrgeneb ning puhub öösel põhjakaarest. Temperatuur langeb õhus 0 kraadi lähedale, maapinnal -1..-5 kraadini. Päeval pöördub tuul idakaarde ja on nõrk, õhk soojeneb 15..18 kraadini. 

Reedel on 70 protsendise tõenäosusega Eesti kohal madalrõhulohk ning mitmel pool sajab hoovihma. Öösel puhub nõrk idakaar tuul, päeval pöördub tuul põhjakaarde ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 8..11, päeval 16..20 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles