Ujumisega peab veel ootama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tamula järv.
Pildil Tamula järv. Foto: Võru linnavalitsus

Suvine meeleolu on kerge tekkima, sest õhutemperatuurid küündivad tänagi üle 20 kraadi, Eesti veekogud on aga öiste külmade tõttu veel väga jahedad.

Ilmateenistuse sünoptik ütles Postimehele, et veetemperatuurid on mai alguse kohta täiesti tavalised, isegi pigem soojavõitu, sest jää on ammu läinud. «Vahel oli veel aprillis jääd peal. Kui sooja peab, siis mai lõpus võib saada küll ujuma,» arvas ta.

Kõige soojemat veetemperatuuri on ilmateenistuse jaamades mõõdetud näiteks Tartus Emajões (14,9 kraadi), Tänassilma jões (14,6 kraadi), Pärnu jões Tahkuse mõõtepunktis ( 13,4), Kasari jões (13,3 kraadi), Reiu (13,1) ja Pedja jões (12,4).

Pirita jões on vesi 12 kraadi, kuid Võrtsjärve vee temperatuur on praegu veel 11,3 kraadi. Tamula järves on vesi 10,4 kraadi. Peipsi järve temperatuuri mõõdeti 14,4 kraadi, kuid ilmateenistuse sünoptik osutas, et see on ranniku lähedal Mustvees mõõdetud, kaugemal on kindlasti külmem.

Narva jões Vasknarva punktis oli vesi vaid 8,9 kraadi. «Vee soojenemine võtab veel aega, sest ööd on külmad,» osutas sünoptik.

Ka merevesi on praegu sarnase temperatuuriga, näiteks Pärnu lahes mõõdeti 12,8 kraadi, Tallinnas Pirital 11,9, Haapsalus 15 kraadi, Hiiumaa rannikul Ristnas aga vaid 7 kraadi.

Õhutemperatuur oli kella 14 ajal mitmel pool Eestis aga üle 20 kraadi – näiteks saavad sellist temperatuuri  nautida inimesed Võrus, Tartus, Türil, aga ka Pärnus. Tallinnas jäi õhk veel 17,3 kraadi juurde ning Saaremaal ja Hiiumaal oli  mõnedes paikades vaid veidi üle 12 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles