Ilmateenistus lubab sooja ilma kogu nädalaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt sajab alanud nädalal küll siin-seal hoovihma, kuid tuul on nõrk ja õhutemperatuur võib tõusta isegi 20 kraadist kõrgemale.

Homme katab Eestit kõrgrõhkkond. Öö on sajuta, enamasti selge taevaga ja vaikne. Sooja on 1–6 kraadi, maapinna lähedal langeb temperatuur nulli ümbrusse või kraad-paar madalamale. Päeval arenevad rünksajupilved ning siin-seal sajab hoovihma, samuti on äikesevõimalus, idakaare tuul veidi tugevneb. Päeval on sooja 16–19, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval ja neljapäeval jääb kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale. Öö on olulise sajuta, päeval võib kohati sadada hoovihma. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest. Sooja tuleb öösel 2–8, maapinna kohal langeb nulli lähedale, päeval 17–20, meretuulega rannikul kuni 11 kraadi.

Reedest pühapäevani jääb Eestit katma kõrgrõhuala, mis ulatub maapinnalt kõrgele atmosfääri ning on seetõttu väheliikuv. Öösiti on ülekaalus selge taevas. Päeval tekib pilverünki, kuid hoogsaju tõenäosus jääb alla 50 protsendi. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Sooja on öösel 3–8, päeval meretuulega rannikul kuni 12, sisemaal 17–20 kraadi. Mõnes paigas, kus päikest jagub kogu päevaks, tõuseb temperatuur veel kraad-paar kõrgemale.

Esmaspäeval püsib Eestis soe ilm. Kaguvoolus lisandub aga niiskust ja päeva jooksul arenevatest rünksajupilvedest sajab õhtupoolikul mõnel pool hoovihma, pole välistatud ka äike. Sooja tuleb öösel 4–9 ja päeval 17–22 kraadi, vaid meretuulega rannikul on jahedam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles