Nädala ilm: sajuhoogudest ei ole pääsu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel sajab hoovihma.
Reedel sajab hoovihma. Foto: SCANPIX

Alanud nädalal tõuseb õhutemperatuur päevasel ajal üle 10 kraadi, küll aga ei pääse me hoovihmadest, selgub Riigi Ilmateenistuse nädalaprognoosist.

Homme läheneb lõuna poolt järgmine madalrõhuvöönd ja jõuab õhtupoolikul Eesti kohale. Aeg-ajalt sajab, vihma sekka tuleb ka lörtsi ja seda eelkõige Lääne-Eestis. Tuul pöördub ööks põhjakaarde ja tugevneb hommikuks puhanguti 15 m/s, õhtupoolikul pöördub Lääne- ja Lõuna-Eestis läänekaarde, Ida-Eestis idakaarde ja nõrgeneb.

Õhutemperatuur on ööl vastu homset 0 kuni +4, päeval Lääne-Eestis 3 kuni 7, Kesk- ja Ida-Eestis 8 kuni 12 kraadi. 

Kolmapäeva öö hakul sajupilved eemalduvad ja pärast keskööd on tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väike. Päeval sajab kohati hoovihma ning tuul puhub lõunakaarest ja ulatub öösel puhanguti kuni 14 m/s, päevaks nõrgeneb.

Õhutemperatuur on kolmapäeva öösel 0 kuni +5, päeval 8 kuni 12, Ida-Eestis kuni 15 kraadi.

Neljapäeval jõuab Läänemere lõunavete kohale madalrõhkkond, Venemaa põhjaalade kohal tugevneb aga kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail kandub kaguvoolus soojem õhumass Eesti kohale. Öö on selgem ja sajuta.

Päevaks lisandub pilvi ja kohati võib hoovihma sadada, ka idakaare tuul tugevneb pisut. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +5, saartel kuni +7 kraadi, päeval 10 kuni 16 kraadi.

Reedel on madalrõhuvööndi mõju tugevam. Öösel suureneb saju võimalus nii Eesti lääne- kui idaservas ja hommikuks muutub sadu laialdasemaks. Tuul puhub öösel valdavalt kagust, päeval pöördub läänekaarde ja on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval 8 kuni 13 soojakraadi.

Laupäeval on tugevam põhjapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta ja selgem ning jahe - õhutemperatuur langeb -1 kuni +4 kraadini. Päeval on üksikutes kohtades sajuhooge.

Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 8 kuni 13 kraadi.

Pühapäeva öösel võib kohati hoovihma tulla. Päeval muutub kõrgemal atmosfääris madalrõhkkond mõjusamaks ja sajuhoogude võimalus on laialdasem. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles