Lendorava kaitset nõudvale märgukirjale on antud üle 1200 allkirja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendorav.
Lendorav. Foto: SCANPIX

Loodusest hoolivad inimesed on andnud rahvaalgatuse portaalis üle 1200 allkirja märgukirjale, mis nõuab valitsuselt ja riigikogult samme lendorava populatsiooni kaitseks ning senise metsandus- ja looduskaitsepoliitika kriitilist ülevaatamist.

Petitsiooni algatas MTÜ Noored Rohelised koos lendorava teemaga tegelevate teadlaste ja keskkonnaktivistidega 4. märtsil, teatas Noored Rohelised teisipäeval BNS-ile.

Tegu oli esimese märgukirjaga rahvaalgatuse portaalis ja hoolimata portaali testperioodiga kaasnenud raskustest on see ka esimene algatus, mis sai kokku vajalikud allkirjad.

Petitsiooni algatajad kutsuvad sotsiaalvõrgustikus allkirjade andmist jätkama ning plaanivad märgukirja anda valitsusele ja riigikogule üle kuu aja jooksul. Kavandamisel on ka kampaania laiendamine ning selle järgmised etapid. Peagi tuleb esmaesitusele Henry Laksi ja Marten Kunginga ühisloominguna valminud «Lendorava laul».

«Kampaania petitsioonile allkirjade kogumiseks on olnud keeruline ja ma olen tänulik kõigile, kes on sellele kaasa aidanud,» ütles allkirjade kogumise eestvedaja Züleyxa Izmailova. «Inimeste laialdane toetus lendoravale liigutab mind väga, aga vajadus ohustatud liikide päästmise järele markeerib tegelikult vajadust muuta riigi senist keskkonnapoliitikat ning siduda end otsustavalt lahti loodust hävitavatest energia tootmise viisidest, mis põhinevad puidu või põlevkivi massilisel põletamisel.»

«On igati sümboolne, et rahvaalgatuse esimene edukas petitsioon oli just meie oma,» sõnas petitsiooni kaasautor Joonas Laks. «See näitab, et roheline maailmavaade ja tehnoloogiline innovatsioon käivad käsikäes ning me loodame, et ka riigikogu ja valitsus võtavad siin rahvast kuulda ning saavad lõpuks aru, et keskkonnakaitse pole mitte tüütu kohustus, vaid võimalus olla teenäitaja ning konkureerida innovaatoritega üle maailma.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles