Lumelisa halvendab niigi raskeid teeolusid

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis valitsevad juba pikemat aega talviselt rasked teeolud, mistõttu tasub liikluses eriti hoolas olla.
Eestis valitsevad juba pikemat aega talviselt rasked teeolud, mistõttu tasub liikluses eriti hoolas olla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna pärastlõunal sadas lund veel Lääne ja Harju maakonnas, ent prognoositavalt on lähiajal oodata lumelisa mujalgi ning maanteeinfokeskus hoiatab, et sajupiirkondades valitseb teedel suur libedusoht.

Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid pärastlõunal valdavalt soolaniisked, piirkonniti ka soolalumega. Kinnisõidetud lund ja soolalumesegu oli sõidujälgede ja -radade vahel, teede laiendustel ja tagasipöördekohtadel.

Sajupiirkonnas olid teed libedad ning kaetud kerge lendleva lumega. Libedust esines ka Tallinna-Narva maanteel, Tallinna ringteel ning Saare maakonnas.

Kõrvalmaanteedel tuleb jätkuvalt arvestada lumiste, libedate ja kitsendatud teeoludega. Eriti ettevaatlik tuleb olla kõrgetest lumevallidest piiratud nähtavusega ristmikel ja tagasipöördekohtadel ning raudteeülesõitudel.

Ilm oli pilves, lumesajus piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -5 kraadist saartel kuni -12 kraadini mandril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles