Alanud nädalal on oodata kuni 18 soojakraadi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus kevadilm tõi Pärnu rannapromenaadile ohtralt jalutajaid.
Ilus kevadilm tõi Pärnu rannapromenaadile ohtralt jalutajaid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ilmateenistus prognoosib alanud nädalaks nii vihma kui ka päikesepaistet, sooja on nädala lõpus tulemas kohati kuni 18 kraadi.

Teisipäeval (5.04.) püsib kõrgrõhkkonna serv Eesti kohal. Samal ajal laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv ning edela-lõunavoolus kandub soojem õhumass Balti riikidesse. Öö on mandril sajuta ja rahulik, õhutemperatuur langeb sisemaal 0 kuni -3 kraadini, saartel ja läänerannikul on pilvisem ja võib vähest vihma sadada, õhutemperatuur jääb +1 kuni +3 kraadi piiresse. Päeva peale lääne poolt alates pilvisus tiheneb ja pärastlõunal sajab Lääne-Eestis vähest vihma. Õhtul võib ka ida pool kohati veidi tibutada. Kagutuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur tõuseb meretuulega rannikul 5 kuni 6, sisemaal 8 kuni 13 kraadini. 

Kolmapäeval (6.04.) on kõrgrõhkkond sunnitud Venemaale taanduma, sest Skandinaaviast läheneb madalrõhkkond. Öösel võib vaid üksikutes kohtades veidi vihma sadada. Kagutuul tugevneb hommikuks 5 kuni 10, saartel puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +6 kraadi. Päeval jõuab madalrõhulohk üle Läänemere ja sajuala liigub ennelõunal Lääne-Eestisse ja õhtul Peipsi äärde. Tuul pöördub järk-järgult kagust edelasse ning on tugev, puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul 6 kuni 9, sisemaal 10 kuni 14, Kagu-Eestis kuni 17 kraadini.

Neljapäeval (7.04.) madalrõhkkond eemaldub ja lõuna poolt tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail sajab mõnel pool hoovihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +6, päeval tõuseb meretuulega rannikul kuni 7, sisemaal 10 kuni 14 kraadini. 

Reedel (8.04.) madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on ilm peamiselt sajuta, vaid õhtul suureneb Lõuna-Eestis vihma võimalus. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +6, päeval meretuulega rannikul kuni 7, sisemaal 10 kuni 13 kraadi. 

Laupäeva (9.04.) öö tuleb kõrgrõhkkonna mõjul vaikne ja enamasti sajuta. Üksnes Lõuna-Eestis on väike vihma võimalus. Õhutemperatuur langeb selgema taeva korral -1 kuni +2 kraadini, Lõuna-Eestis võib jääda +5 kraadi ümbrusse. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond. Ennelõunal on vihma tõenäosus suurem Lõuna-Eestis, pärastlõunal laienevad sajupilved põhja poole. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 6 kuni 10, saarte ja Põhja-Eesti sisealadel kuni 13 kraadini. 

Pühapäeval (10.04.) jõuab madalrõhkkond Kesk-Euroopast Läänemerele ja selle serva mööda kandub lõunavoolus soe õhumass Balti riikidesse. Öösel sajab saabuva sooja õhumassiga koos vihma, päeval saju võimalus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval rannikualadel kuni +7, sisemaal 9 kuni 14, Kagu-Eestis võib tõusta 18 kraadini.

Esmaspäeval (11.04.) madalrõhkkonna mõju väheneb. Kohati sajab hoovihma. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval rannikualadel kuni +7, sisemaal üle 10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles