Aprill tuleb keskmisest soojem ja kuivem

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblikas kevadpäikeses
Liblikas kevadpäikeses Foto: Triin Mardi

Ilm aprillis tuleb muutlik, kuid keskmisest soojem ning kuivem, kirjutab riiklik ilmateenistuse portaal. Soojemaid ilmu on oodata kuu lõpupoole.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normilähedane või sellest kõrgem (norm 3,7 kuni 5,9 kraadi). Lühiajalisi külmalaineid on oodata igas dekaadis. Sademeid on normi piires, kohati normist vähem (norm 25 kuni 37 millimeetrit).

Aprillikuu tervikuna tuleb muutliku ilmaga. Kuu alguses on veidi suurema ülekaaluga kõrgrõhkkondade mõju ja sademeid üksikutel päevadel. Pärast 5. aprilli kujuneb Skandinaavia kohale tõenäoliselt madalrõhuala ja jääb väheliikuvaks ning Läänemere ümbrus võib selle mõjusfääri jääda nädalaks kuni kümneks päevaks. Üle Eesti liiguvad aeg-ajalt sajupilvedest ümbritsetud madalrõhulohud. Ülekaalus on jahedam õhumass, ehkki aeg-ajalt kandub lõunakaarest märksa soojemat õhku Läti kohale ja osa sellest võib üürikeseks ka Eestisse jõuda.

Tõenäoliselt kuu teisel poolel muutub lõunavool jõulisemaks ja lükkab Lõuna-Euroopast saabuva sooja 60-nda laiuskraadini.

Norm ehk kuu keskmised väärtused on arvutatud aastatest 1981-2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles