Läänemaal on kütitud neli šaakalit

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia. Foto: Vikipeedia

Lõppenud jahihooajal kütiti Läänemaal neli šaakalit, kellest üks lasti jaanuari alguses maha Vormsi saarel.

Vormsis kütitud šaakal oli noor, umbes aastane isend, ütles keskkonnaagentuuri ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil, kellele loom uurimiseks saadeti. Ta lisas, et noored šaakalid lähevad rändama ja uusi elupaiku otsima ning võisid selle tõttu saarele jõuda, kirjutab Lääne Elu.

Kuna šaakali nägemisest on tulnud mitmeid teateid, kahtlustavad vormsilased, et saarel on lisaks juba kütitud isendile veel üks säärane loom.

Ülejäänud kolmest šaakalist üks on kütitud Lõuna-Läänemaal, kaks Matsalu lahe põhjakaldal Puise ja Haeska kandis. Peep Männili sõnul oli Puise kandis kütitu šaakali kutsikas, mis annab tunnistust, et seal on üks pesakond.

Männili sõnul leidub šaakaleid Eesti rannikualal ning neile meeldib elada roostike läheduses. Alates möödunud aasta lõpust võib šaakaleid vabalt küttida ning seda huntide jahtimisega samadel tingimustel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles