Alanud nädal sooje kevadilmu veel ei too

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikellukesed.
Lumikellukesed. Foto: Lugeja pilt

Uus nädal algas pilviselt ja sajuselt, ka järgmistel päevadel on oodata nii lund, lörtsi kui vihma. Päeval näitab termomeeter valdavalt plusskraade, öösiti langeb temperatuur miinuspoolele, neljapäeva ööseks lubab ilmateenistus 10 kraadi külma.

Homme jõuab Karpaatide kohal tekkinud madalrõhkkond Baltimaade kohale ja jätkab liikumist Soome suunas. Öösel Lõuna-Eestist algav vihma- ja lörtsisadu liigub kiiresti põhja poole. Päeval sajab lörtsi ja vihma, Lääne-Eestis ka lund ja kohati on sadu tugev. Öösel puhub nõrk idakaare tuul, päeval mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, päeval 0 kuni +3, Kagu-Eestis kuni +6 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub madalrõhkkond üle Eesti Soome. Sajab lörtsi ja vihma, Lääne-Eestis ka lund. Öösel on tuul nõrk ja muutliku suunaga, päeval puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Neljapäevaks sirutub Eesti kohale Venemaa kõrgrõhuala edelaserv. Pilvisus hõreneb ja ilm on sajuta. Tuul on nõrk ja puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub itta ja kirdesse. Õhutemperatuur langeb öösel -1 kuni -7, kohati -10, päeval tõuseb päikese toel +2 kuni +5 kraadini.

Reedel on peamine ilmakujundaja endiselt kõrgrõhuala edelaserv. Ilm on valdavalt sajuta, vaid Kagu-Eestis, kõrgrõhuharja äärealal võib veidi vihma tibutada. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, päeval 0 kuni +5 kraadi.  

Laupäeval jõuab Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond ja selle kaguserv ulatub üle Eesti. Sajab nii lund, lörtsi kui vihma. Tuul pöördub enam lõunasse ja edelasse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval jääme sellesama nõrgeneva madalrõhuala lõunaserva. Mitmel pool sajab peamiselt lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel -1 kuni -7, päeval +2 kuni +5 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhuala. Sajab lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas ja nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -5, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles