Öösel võib tulla kuni -14 kraadi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kaheks päevaks läheb jälle külmaks, täna ja homme öösel võib tulla kuni -14 kraadi. Edasi kõigub õhutemperatuur jälle 0 kraadi ringis. 

Teisipäeval öösel on kõrgrõhkkond Eesti kohal. Ilm on sajuta ja vaikne. Pilvi on vähe, kuid kohati võib udu olla. Õhutemperatuur langeb saartel rannikul kuni -5, sisemaal -8 kuni -12 kraadini, Kirde-Eestis võib paar-kolm kraadi veel madalamale langeda, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis.

Homme päeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaa poole, kuid selle lääneserv katab ikka Läänemere ümbrust. Ilm püsib sajuta. Laiguti on ka selgemat taevast. Kagu- ja idatuul tugevneb pärastlõunal 3-8, õhtuks saartel puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 0..-5 kraadini. 

Kolmapäeval suureneb lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna surve. Päeval võib Ida-Eestis kohati vähest lund sadada. Õhutemperatuur on öösel -6..-10, Eesti põhjapoolses osas kuni -14, päeval -1..-5 kraadi.

Neljapäev tuleb kõrg- ja madalrõhkkonna piirimail kohatiste lumehoogudega, kuid sajuhulk on väike. Tuul on mandril nõrk ja valdavalt idakaarest, saartel tugevneb päeval kagutuul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..-6, päeval -2..+2 kraadi.

Reedel jääb Euroopa põhjaalade kohale kõrgrõhuala ning Lääne- ja Kesk-Euroopa kohal on mitmeosaline madalrõhuala. Kahe erineva rõhuala kokkupuutealal sajab Eestis siin-seal lund. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul, õhtu poole tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 0..+2 kraadi.

Laupäeval suureneb madalrõhkkonna surve ning kerget lund võib üle Eesti tulla. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 0..+2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles