Lumi segab jätkuvalt rootslaste argipäeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi Arlanda lennuvälja puhastamine eile.
Stockholmi Arlanda lennuvälja puhastamine eile. Foto: SCANPIX

Elektrikatkestused, liiklusõnnetused ning rongi- ja lennureiside tühistamised lõid eilse lumetormi tõttu segi rootslaste argipäeva, meteoroloogide kinnitusel tekitab lumi jätkuvalt probleeme.

«Libedad teeolud kestavad üle kogu riigi. Juba praegu on teedel tohutult palju lund,» rääkis meteoroloogiateenistuse (SMHI) esindaja Elin Torstensson uudisteagentuurile TT.

Lund tuleb juurde ja meteoroloogiateenistus edastas lumetormihoiatuse kogu Põhja-Rootsile. Ennustatakse ka tugevat tuult ja tihedat sadu.

Meteoroloogi sõnul on Rootsis rohkem külmi päevi ja maha on sadanud rohkem lund, kui seda on tavaliselt detsembris. Taolisi ilmu, nagu oli enne Luutsinapäeva (13. detsember), ei ole olnud rohkem kui saja aasta jooksul, lisas ta.

Öösel jäi Ida-Rootsis mitmeks tunniks elektrita 2300 Vattenfalli klienti. Täna varahommikul oli pimeduses tuhatkond majapidamist.

Põhja-Rootsis Västerbottenis jäi elektrita tuhatkond majapidamist.

Vattenfalli pressiesindaja Magnus Örvelli sõnul oli voolukatkestuse põhjuseks tugev tormituul.

Kesk-Rootsis Hebyst põhja pool maanteel 56 seiskus varahommikul liiklus, kuna raskeveok oli libisenud teelt kraavi. Ükski inimene viga ei saanud. Liiklus oli aga suletud, kuna päästemeeskonnad tegid jõupingutusi tee puhastamiseks veokilt maha pudenenud gaasiballoonidest.

Põhja-Rootsis Luleå lähistel sõitis eile koolibuss kokku metsaveokiga. Haiglasse tervisekontrolli toimetati kaheksa last.

Skånes leidis eile aset 35 liiklusõnnetust, neist viies said inimesed viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles