Strandberg: Eesti vajab teist tüüpi lumekoristustehnikat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Ants Liigus

Riigikogu liige Marek Strandberg rõhutas, et seoses ilmaolude muutumisega vajab Eesti nüüd ja edaspidi tööpõhimõttelt praegu kasutusel olevast erinevat lumekoristustehnikat.

«Protsess, mida me käesoleval talvel jällegi näeme, on kliimasoojenemine. Kahjuks üha rohkem energiat, mis varem on soojendanud meid, satub Gröönimaale ja aina rohkem jahedat tuleb kontinentaalselt alalt siia lääne poole ja Golfi hoovuse soe mõju ongi selline. Meie temperatuuri kõikumine hakkab lähenema Siberi omale,» selgitas Strandberg Vikerraadio saates «Reporteritund».

«Arktilistel aladel – Põhja-Kanadas ja Põhja-Soomes – käinud inimesed on märganud, et seal on lumekoristuseks teistsugused masinad kui meil,» sõnas Strandberg.

«Kolm tõsist talve üksteise otsa tähendab seda, et ka meil on vaja tigumehhanismiga lumepuhureid,» avaldas ta veendumust.

«Olud muutuvad ja sahkadega ei pea lund kõrvale ajama, vaid teistsuguste masinatega teid puhastama. Meie praegune masinapark ei sobi sellise lumehulga jaoks, lihtsalt on uusi masinaid vaja,» rõhutas Marek Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles