Järgmisel nädalal pääseb külm taas mõjule (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rippuv lumi.
Rippuv lumi. Foto: Signe Berolina

Talvine õhkkond hakkab tänasest alates vähehaaval taastuma, korralikumaid külmapäevi on oodata järgmisel nädalal.

Veest nõretas ka eilne pilvevaip, mis meie taevalaotuse kattis ja termomeetrinäidud püsisid +1..+4 kraadi piires. Alates tänasest hakkab olukord aga muutuma ja talvine õhkkond taastub vähehaaval, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Maile Meius nädala ilmaprognoosis.

Seda kindlasti mitte jaanuariga võrdväärsel kujul, kui ööpäeva keskmine õhutemperatuur langes karmimatel päevadel kuni 18 kraadi alla normi. Kergeid miinuskraade silmapiiril siiski näha on ja juba täna asendub vihmasadu suuremas osas Eestis tahkemaga.

Nädalavahetusel külma ja sooja õhumassi vägikaikavedu Läänemere ääres jätkub. Üle Eesti liikuvad sajud tulevad lume ja lörtsina. Õhutemperatuur langeb öötundidel kohati kuni -5 kraadini ja päevased näidud on valdavalt nullilähedased.

Tuul puhub laupäeval lõunakaarest, pühapäeval pöördub idakaarde ning on mõõdukalt tugev.

Esmaspäeval jõuab Kesk-Euroopast Baltimaadesse uus madalrõhkkond, mis kergitab sooja õhu piiri Lõuna-Eesti kohale ja ilm läheb seal ajutiselt vesiseks. Mujal Eestis püsib nullilähedane õhutemperatuur ja sadu tuleb lume või lörtsina. Tuul säilitab rahuliku meelelaadi.

Teisipäevaks on tsüklon Venemaale lahkunud ja selle tagalas pääseb külm juba tugevamalt mõjule. Tuul pöördub Eestis loodesse ja on puhanguline ning sajuhood tulevad lumena. Aja kulgedes jääb lumehooge üha harvemaks ja pilvkate hõreneb - põhjuseks Skandinaaviast lähenev kõrgrõhkkond.

Kõrgrõhkkonna mõjul taastub kolmapäevaks talvine kargus ja eelnevatel päevadel mitmel pool Eestis maha sadanud värske lumekiht lööb kristalselt kirkana särama.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles