Selleks talveks on jääteedega lõpp

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur sula sulges Haapsalu-Noarootsi jäätee
Suur sula sulges Haapsalu-Noarootsi jäätee Foto: Eduard Laur

Veeteede Amet otsustas taastada laevaliikluse nendel merealadel, kuhu olid planeeritud talvised jääteed. See tähendab, et jääteid saarte ja mandri vahele sel talvel ei tule, sest jääolud seda ei võimalda. 

Kui jaanuaris valitsesid tugevad miinuskraadid, peatati laevaliiklus maanteeameti taotluse alusel, sest ilmaprognoos lubas oletada, et jääteid hakatakse rajama.

Nüüd taastataks laevaliiklus Veeteede Ameti otsusel Väinameres Virtsu–Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla–Heltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru–Triigi laevateest ida poole jääval merealal. Samuti taastatakse laevaliiklus Haapsalust läänes asuva Pinukse nuki ja Vormsi kagurannikul oleva Obholmenit ühendava joone ning Rohuküla-Sviby laevatee vahelisel merealal ja ka Kihnu väinas Munalaiu–Kihnu laevateest lääne poole jääval merealal.

Laevaliikluse taastamise otsuse aluseks Veeteede Ametile oli maanteeameti sellekohane teade, otsus tehti tuginedes meresõiduohutuse seadusele.

Sel talvel olid avatud Haapsalu-Noarootsi ning Piirissaare jäätee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles