Pikemat külmalainet ei pruugi enam tulla (4)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udune talveilm
Udune talveilm Foto: Birgit Itse / Järva Teataja

Ilmateenistuse andmetel sel kuul pikemat külmalainet enam tulemas pole, kuid veel on võimalus, et märtsis lööb ilma külmaks.

«Kogu talve kohta on veel natuke vara lõplikult öelda, sest viimasel ajal on meil ka külmi märtsikuid olnud,» vastas ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak küsimusele, kas sel talvel veel pikemalt külma ilma on loota.

«Nii kriipsu peale ma veel ei tõmbaks, ehkki analoogaastate põhjal on suurema tõenäosusega järgnenud ka soojem märts, kui veebruar on olnud tavapärasest märksa soojem. Seaduspärasused on küll näha, aga päriselt ei söandaks ma veel öelda,» oli ta ettevaatlik.

Kui veebruari ilma kuuprognoosis lubas ilmateenistus mõõdukat ja veidi pikemat külmalainet kuu viimasesse kolmandikku, siis nüüd on täpsematest andmetest paraku näha, et ka küünlakuu lõpp tuleb väga vaheldusrikas ja muutliku ilmaga. «Lühikesi külmalaineid võib päev-kaks tulla, aga ülekaalus on ikkagi soojem ilm,» sõnas Paljak.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles