Teisipäev tuleb soe ja sajune, nädala lõpus läheb ilm jahedamaks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riikliku ilmateenistuse prognoosi kohaselt on käesoleva nädala esimesel poolel valdavalt plusskraadid, nädala teises pooles hakkab aga õhutemperatuur langema.

Atlandi ookeani kohalt pärit õhumass on meie ilma keskmisest 8–9 kraadi soojemaks muutnud. Lisanduv niiskus tuleb enamasti vihmana alla ja lumelaike jääb järjest vähemaks. Tugevnev lõunakaare tuul muudab jääolud paremaks, vaid Pärnu sadam püsib jäiste kihtide vangis.

Teisipäeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ning sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub lõunatuul 5–12 m/s, rannikul ja saartel puhanguti 15–18 m/s. Päeval tuleb sooja 3 kuni 6 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhuala serva mööda väike osatsüklon Rootsi rannikule ja hoiab meie ilma ikka keskmisest märksa soojemana. Vahetevahel sajab ja enamasti vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Sadu on tihedam päeval. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul, puhanguti 14 m/s. Sooja tuleb 3 kuni 6 kraadi.

Neljapäeval ulatub üle Skandinaavia Läänemerele madalrõhuala serv, Venemaad katab aga võimas kõrgrõhuala ning Eesti jääb ikka kahe rõhuala piirimaile. Aeg-ajalt sajab vihma, lörtsi tuleb sekka enam õhtul. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +4 kraadi.

Reedel liigub Karpaatide piirkonnast uus madalrõhkkond Eesti kohale ja toob kaasa tiheda saju, mis enamasti tuleb alla lörtsina. Öösel puhub Ida-Eestis tuul idakaarest, Lääne-Eestis läänest ja loodest, päeval pöördub kõikjal läänekaarde, tugevam on tõenäoliselt tuul Eesti lääneservas. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1 kuni +2 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkond ühes tihedama sajuga eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil sajab kohati veidi lörtsi või lund. Tuul nõrgeneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on päeval -2 kuni +2 kraadi.

Pühapäeval laieneb Kesk-Euroopas madalrõhkkonna serv Läänemere kohale ning toob lörtsi ja lund. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeval ulatub Kesk-Euroopast madalrõhkkonna kirdeserv Eesti kohale. Sajab lörtsi ja vihma, puhub tugev kagutuul. Õhk läheb taas soojemaks ja nii on päeval kuni 4 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles