Padaorus vajab evakueerimist veel umbes 300 inimest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Virumaal toimub jätkuvalt inimeste päästmine lumevangist, Viru-Nigula spordihoonesse on evakueeritud 177 inimest, evakueerimist vajab hinnanguliselt veel 300 inimest.

Appi tulnud kaitseväelased aitavad lumme jäänud sõidukeid välja kaevata, abivajajatele jagatakse tekke ja kütust, vahendas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Postimehe reporteri Madis Filippovi sõnul, kes on ise Viru-Nigula spordihoones, istuvad sinna evakueeritud inimesed sülearvutite taga või pikutavad niisama mattidel.

«Kokku on registreeritud 177 evakueeritud inimest, lapsed viidi eraldi lasteaeda, ka pered on eraldi mujale viidud,» rääkis ta.

«Väga palju keegi ei tea, millal võiks sealt liikuma saada. Arvatakse, et Tallinna poole täna õhtul võiks veel liikuma saada, aga Narva poole on pigem kahtlane,» selgitas Filippov.

Päästetöötajad käivad tema sõnul teatava aja tagant informatsiooni andmas.

«Viru-Nigula vald pakub inimestele kuuma jooki ja toitu. Kui teid aga lahti ei saada, võib kohalikus poes leib-sai otsa lõppeda ning autodes viibijaid ähvardab alajahtumine,» rääkis Viru-Nigula abivallavanem Guido Reimer «Aktuaalsele kaamerale».

«Naiskodukaitse ja Noorkotkad on toitlustamisel abis, 153 inimest oli seal spordihoones kella 17 seisuga. Toitlustame neid, tulime just Kundasse supi järele. Väikeste lastega on inimesed, see on kõige hullem, need katsume lasteaeda ära paigutada kuidagi ööseks,» sõnas Reimer.

«Ei ole teada, palju rahvast juurde tuleb, võib tekkida madratsite-tekkide puudus, siis võib pikalt tee peal oodanud inimestel tekkida alajahtumine,» kirjeldas Reimer.

«Tuleb hakata laadureid ja koppasid otsima, kes tee puhtaks roogivad, et ega sahaga ei ole seal enam midagi teha,» rääkis Reimer.

Liiklus Tallinna suunal on taastunud

Liiklus Tallinna-Narva maanteel on Pada külas ühes suunas taastunud. Tallinna suunas on liikvel sõidukite kolonn, mille hulgas on ka kuus liinibussi.

Liiklus on häiritud Tallinna-Narva maanteel Varja küla juures ja Kiviõli-Lüganuse vahelisel teel. Virumaa paljud kõrvalteed on lumetormi tõttu raskesti läbitavad, tuisus on nähtavus olematu, mistõttu tuleb inimestel vältida autosõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles