Tormile saab enda nime anda igaüks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognooside osakonna juhi Merike Merilaini sõnul pannakse kõigile kõrg- ja madalrõhkkondadele nimi Berliini Vabas Ülikoolis, kuid nimesid saavad pakkuda kõik inimesed ja praegu on veel vabu kohti 2011. aasta nimekirjas.

Kõrg- ja madalrõhkkondadele nimede panek on vana traditsioon ja Berliini Vaba Ülikool on seda teinud 1954, kirjutab Berliini Vaba Ülikooli meteoroloogiainstituut.

Eestit hakkab täna kimbutama torm Monika ja selle nime pani tormile Monika Pfrengle-Sewing, sest kui täht on vaba, saab nime broneerida iga inimene. Tänaseks on broneeritud kõik 2010. aasta nimed, kuid veel on vabu kohti 2011. aasta nimistus. Samas pole rõhkkonnale nime andmine tasuta, vaid see maksab 199 eurot.

Järgmisele madalrõhkkonnale annab näiteks nime Arno Löwer OLShop AG ja selleks on Orike. Kõrgrõhkkonna nime määrab aga Warren Lane ja tema valis enda eesnime.

Kui 2010. aastal sai mehe- ja naisenimesid anda nii kõrg- kui ka madalrõhkkondadele, siis 2011. aasta muutuseks on, et mehenimed antakse madalrõhkkondadele ja naisenimed kõrgrõhkkondadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles