Päästeamet: torm muudab teed raskesti läbipääsetavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eestit tabab täna ja homme tugev torm nimega Monika, mis toob kaasa suure lumesaju ja tugevad tuuled. 

Päästeameti päästetöödeteenistuse juht Kuno Tammearu ütles Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja» antud intervjuus, et seoses tormiga on kaks põhilist probleemi: teed muutuvad raskesti läbipääsetavaks ja võib esineda elektrikatkestusi.

Tammearu hinnangul võiks inimestel kodus olla väike veevaru, mõni küünal ja tikke ning mobiiltelefon tuleks enne tormi kindlasti  täis laadida.

Tammearu ütles Kukule, et info saamiseks tasub jälgida meediat ning kui olukord läheb väga halvaks, annab päästeamet eraldi hoiatusi lisaks ilmajaama hoiatusele.

Päästeteenistuse juht rõhutas, et tormi ajal ei maksa teedel liigelda, tasub kodus olla ja oodata tormi möödumist.

Rohkem probleeme võib Tammearu sõnul esineda tugeva lumesaju ajal kõrvalteedel, sest suuri teid hoitakse rohkem lahti. Ta lisas, et auto pagasiruumis võiks olla labidas ja kütusepaak täis.

Postimees Online kirjutas eile, et Eestit tabab neljapäeval ja reedel tugev torm nimega Monika, tormi ja saju tipptund saabub tõenäoliselt ööl vastu reedet.

Prantsusmaa, Saksamaa ja Poola ületanud tsüklon saab energiat juurde nii Skandinaavialt Läänemerele tulvavast külmast, kui ka samal ajal Venemaale tsükloniga toodud Vahe- ja Mustalt merelt pärinevast soojusest.

24 tundi või enam kestva tuisu jooksul võib Kesk-Eestist ida-kirde ja lõuna-kagu poole lund lisanduda kuni 20 cm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles