Veebruari esimesed päevad on soojad ja sajused

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajab nii vihma kui lörtsi.
Sajab nii vihma kui lörtsi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari esimesi päevi mõjutavad madalrõhkkonnad, mis toovad sooja, kuid pilves ja sajust ilma.

Esmaspäevaks (1.02.) madalrõhkkonna mõju väheneb, saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul on üürikeseks rahulikum. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 0 kraadi ümbruses. Õhtul laieneb Skandinaaviast üle Läänemere taas madalrõhkkond. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb. Sadu jõuab saartele ning algab lörtsi ja lumena. 

Teisipäeva (2.02.) liigub madalrõhkkond üle Läänemere Soome poole. Öö tuleb tiheda lume- ja lörtsisajuga ning väga tugeva kagu- ja lõunatuulega, puhanguid sisemaal 15, rannikul 20 meetrit sekundis. Hommikuks läheb Lääne-Eestis sadu üle vihmaks ja tuul pöördub järk-järgult edelasse. Päeval sajab lörtsi ja vihma ning puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2 kraadi, hommikuks tõuseb, päeval +1 kuni +4 kraadi. 

Kolmapäeval (3.02.) eemaldub madalrõhkkond aeglaselt Karjala suunas. Öösel katab Eestit selle edelaserv. Sajab lörtsi ja vihma. Öö hakul puhub tugev edelatuul, pärast keskööd pöördub alates saartest läände ja loodesse ning nõrgeneb. Päeval tuleb sajuhooge lörtsi ja lumena. Puhub mõõdukas läänetuul. Õhutemperatuur ööpäeva vältel -2 kuni +2 kraadi.

Neljapäeval (4.02.) ulatub Venemaa põhjaaladele suunduva madalrõhkkonna kauge serv veel Eestini. Loodevoolus saabuv õhumass on mõõdukalt külm. Puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel 0 kuni -5, päeval -1 kuni +1 kraadi. 

​Reedel (5.02.) tugevneb üürikeseks kargema õhuga kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel -1 kuni -6, päeval -1 kuni +1 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles