Homme on tuulevaiksem, kuid vihmane ja lörtsine

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu
Lörtsisadu Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna lõuna paiku andis ilmateenistus kogu Eestis esimese taseme hoiatuse, mille kohaselt võib edelatuul mandril puhuda iiliti 16, rannikul 18 kuni 23 meetrit sekundis. Homseks ilmateenistus nii valju tuult ei prognoosi, küll lisandub vihma ja lörtsi.

Ilmateenistuse teatel pöörleb Norra rannikul pühapäeval aktiivne madalrõhkkond, mille kaguserv toob tugevat edelatuult ja lörtsi ja jätab teed libedaks.

Öö hakul on pilves ilm, sajab nii vihma kui lörtsi. Pärast keskööd lääne poolt alates sajud järk-järgult lakkavad. Kohati on jäidet. Puhub edelatuul viis kuni 12, saartel ja rannikul puhanguti 15 kuni 17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -2 kuni +2 kraadi.

Päeval tuleb pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma või lörtsi, õhtul lund. Paiguti võib olla udu ja jäidet. Puhub edela- ja lõunatuul viis kuni kümme, saartel ja rannikul puhanguti 12 kuni 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles