EMT tehnikarike tõmbas ilmamõõtmistele kriipsu peale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatlusandmete seis kella 9 ajal 1. detsembri hommikul.
Vaatlusandmete seis kella 9 ajal 1. detsembri hommikul. Foto: www.emhi.ee

Eesti ilmamõõtmine langes täna EMT tehniliste probleemide ohvriks, sest kõik Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) automaatsed ilmajaamad kasutavad EMT täna mittetoiminud sidet.

Nagu paljud ilmselt juba märganud on, puuduvad täna EMHI kodulehelt värsked ilmamõõtmiste andmed.

Läbi on tulnud vaid üksikud käsitsi teostatud mõõtmised, mille edastamiseks kasutatakse püsiühendusi, lauatelefone ja teiste mobiilifirmade lahendusi.

Katstroofiliseks EMHI olukorda veel ei hinda, sest automaatjaamad säilitavad mõõtmistulemusi 12 tundi ja neid saab hiljem maha laadida. EMHI loodab, et EMT saab oma süsteemid korda enne, kui see piir kätte jõuab ja Eesti ilmamõõtmiste ajaloolised read auklikus muutuvad.

Ilmaprognoose see olukord eriti ei mõjuta, sest Eesti on õnneks nii väike et EMHI andmed moodustavad prognoosiks vajalikest vaid tühise osa.

Täna hommikul kell 9.58 ilmnes rike EMT IP-tuumikvõrgus. Täna päeval oli EMT võrgus häiritud pea kõik teenused sh helistamine, sms-de saatmine ja mobiil-id.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles