Eestisse jõuab uus külmalaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Neljapäeval liigub üle Saksamaa kagusse kõrgrõhuala, mille hari tugevneb nii Läänemerel kui ka Baltimaades. 

Põhjakaarde pöörduv tuul kannab siia külmema õhumassi. Tuul on nõrk ja tuleb selgimisi, mille korral õhutemperatuur langeb. Veteväljadel tekkivad sajupilved toovad kohati kerget lund.

Homme on pilves selgimistega ilm ning kohati sajab vähest lund. Puhub põhjakaare tuul 2 kuni 7 m/s ja õhutemperatuur on –6 kuni –11 kraadi.

Reedel on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju, kuid kohatise lumesaju võimalus püsib. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -13 kuni -18, kohati langeb -20 kraadini. Päeval tõuseb õhutemperatuur suuremal osal -9 kuni -14, saartel -5 kraadi ümbrusse.

Laupäeval on ilm kõrgrõhkkonna mõjul enamasti sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -8 kuni -13, Kesk- ja Ida-Eestis -14 kuni -18, kohati langeb alla -20 kraadi. Päeval tuleb Lääne-Eestis külma -2 kuni -7, Kesk-ja Ida-Eestis -10 kuni -15 kraadi. Kui soe jõulisemalt peale tungib, siis tõuseb päevane temperatuurifoon kõrgemale. 

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas kohatiste lumehoogudega. Kui arktiline külm jõulisemaks osutub, siis langeb öine temperatuur veel alla -20 kraadi ning päevane tõuseb -15 kraadi ümbrusse.

Kui pehmema õhumassi surve tugevamaks kujuneb, siis on õhutemperatuur öö hakul -8 kuni -13, Kagu-Eestis kuni -17 kraadi, hommikuks tõuseb ja päeval on 0 kuni -5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles