Tuisk ja lumesadu jätkub, liikluses tuleb olla tähelepanelik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisune ilm
Tuisune ilm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt laieneb öösel lumesadu ja tuisk üle Eesti ning nähtavus teedel halveneb. Õhk on aga pisut soojem kui varasematel päevadel.

Iga ööpäevaga tekib merel jääd juurde ja külmale leevendust pole sealt peagi enam oodata. Pisut leebemaks teeb ilma tsüklon, mis tekib Poola kohal ja liigub hiljem üle Valgevene Venemaale. Taevas tõmbub pilve ning saartelt hommikul algav lumi ja tuisk haarab päeva jooksul suurema osa Eestist.

Maanteeameti teatel on teeolud Lääne-Eestis jätkuva lumesaju tõttu muutlikud. Prognooside kohaselt laieneb öösel lumesadu ja tuisk üle Eesti, mille tõttu nähtavus teedel halveneb. Amet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et talvistes teeoludes tuleb olla tähelepanelik ja valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Ööl vastu homset on pilves ilm, sajab lund ja tuiskab. Puhub kagu- ja idatuul 5-12, rannikul puhanguti 15-18 m/s. Õhutemperatuur on -10 kuni -15, Lõuna-Eestis ja saartel -4 kuni -9 külmakraadi.

Ka homme päeval on pilves ilm, sajab lund ja tuiskab. Puhub kirde- ja idatuul 5–12 m/s, põhjarannikul puhanguti kuni 18 m/s, õhtul 21 m/s. Õhutemperatuur on –4 kuni –10 kraadi. Seega on väljas pisut soojem kui varasematel päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles