Ööl vastu laupäeva võib tulla kuni 30 kraadi külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Põhja-Venemaalt ulatub üle Soome kuni Skandinaavia keskosani selgema ilmaga kõrgrõhuala ning hoiab meid oma jäises haardes.

Läänemere lõunaosa kohal pöörleb aga hääbuv madalrõhkkond. Selle pilvepiir läheneb lõuna poolt Eestile ja toob vähest lumelisa.

Ilmateenistuse prognoosi järgi on täna öösel vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest lund ja tuiskab. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti 13, enne südaööd kuni 15 m/s.

Õhutemperatuur on -20 kuni -25 kraadi, Ida- ja Lõuna-Eestis võib aga tulla kuni -30 kraadi. Saartel lubatakse külma kuni -16 kraadi.

Homme päeval on pilves selgimistega ilm. Puhub kagu- ja idatuul 3–9 m/s, rannikul puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on –13 kuni –20 kraadi, saartel –5 kuni –12 külmakraadi.

Muutlikud teeolud

Prognooside kohaselt sajab õhtul ja öösel kohati vähest lund ja tuiskab.  Sõiduolud on põhi- ja suurematel tugimaanteedel paiguti esineva libeduse tõttu peamiselt muutlikud, teatas maanteeamet.

Maanteeamet soovitab sõidukijuhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet. Suurem pikivahe ja väiksem sõidukiirus annavad ohuolukorra tekkimisel hädavajalikku lisaaega reageerimiseks.

«Ole ettevaatlik pärast lumesadu, tuisku või libeduse tekkimist teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liiklussageduse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt,» toonitab amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles