Hoiatus: teed võivad olla õhtul libedad ja nähtavus piiratud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keerulised ilmaolud.
Keerulised ilmaolud. Foto: Dmitri Kotjuh

Suurematel riigiteedel on pärastlõunal sõiduolud valdavalt muutlikud, teedel esineb kohati libedust.

Ilmaprognooside järgi võib õhtul nähtavus olla lumesaju tõttu piiratud. Teedel tuleb arvestada lumiste ja libedate lõikudega, hoiatas maanteeamet.

Libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel jm. Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe sõnul on talveperioodil riigimaanteede hooldel üle Eesti kasutusel kokku 184 hooldeautot, lisaks veel 78 teehöövlit ja 114 traktorit.

«Tehtud töömahtude iseloomustuseks võib öelda, et tänase öö ja ennelõuna jooksul läbiti hooldesõidukite poolt ligi 9000 km. Võrdluseks, et Eesti riigimaanteede pikkus on 16 500 kilomeetrit,» kirjeldas ta.

Teehoolet teevad Eestis hooldefirmad. Maanteeamet tellijana kontrollib, kas teeseis vastab etteantud nõuetele ja kas etteantud hooldustsükli aegadega tullakse toime. Küll aga ei kontrollita rakendatud hooldeautode arvu ega nende läbitud kilomeetreid. 

Libedad teed ja lumesadu on viimastel päevadel põhjustanud mitmeid kergemaid avariisid. Ka täna õhtul juhtus Tallinna-Paldiski maanteel Hüüru küla lähedal liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku kolm autot ja mille tagajärjel tekkis Paldiski maanteel suur ummik. Vigastatuid ei olnud.

Politsei toonitab, et rohke lume ja libedate teede tõttu tuleks praegu väga ettevaatlikult liigelda ja kiirust maha võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles