Eestis võib öösel tulla kuni 25 külmakraadi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt võib õhutemperatuur langeda ööl vastu kolmapäeva 25 miinuskraadi ümbrusse, järgnevatel öödel on aga selgema taeva all oodata 27–28-kraadist külma.

Homme tugevneb Eestis külma kõrgrõhkkonna mõju ja kohati sajab kerget lund. Tuul puhub idakaarest. Külma on öösel 15–20 kraadi, kui taevas selgineb, siis langeb õhutemperatuur 25 miinuskraadi ümbrusse. Päeval tuleb külma 12–17, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Neljapäeval on kõrgrõhkkond ikka mõjusam. Taevas saab selgemaks, kuid kohatiste lumehoogude võimalus püsib. Tuul on võrdlemisi nõrk ja puhub idakaarest. Külma tuleb öösel 17–22, selgema taeva all 27, päeval 13–18 kraadi, vaid saarte rannikul võib õhutemperatuur tõusta 10 külmakraadi lähistele.

Reedel jõuab Läänemere lõunavete kohale madalrõhkkond, mis laieneb üle Baltimaade. Eestini selle pilvemass siiski ei jõua. Kohati võib aga tulla lumehooge ja seda eelkõige meretuulega rannikul. Tuul puhub endiselt idakaarest ja päeva jooksul tugevneb. Külma on öösel 23–28, saartel 15–20, päeval sisemaal 14–19, saarte rannikul kuni 12 kraadi.

Laupäev tuleb põhja pool oleva kõrg- ja lõuna poolt mööduva madalrõhkkonna piirimail võrdlemisi pilvise taevaga. Sajab kerget lund ning puhub ida- ja kirdetuul 5–10, rannikul puhanguti 15 m/s, päeval tuul nõrgeneb. Külma on öösel 13–18 kraadi, kui veel kohati selgemat taevast on, siis langeb temperatuur alla 20 miinuskraadi. Päeval jääb õhutemperatuur 9–14 kraadi vahele.

Pühapäeval võib kõrgrõhkkond saada mõjusamaks ja taeva taas selgemaks muuta. Öösel puhub võrdlemisi nõrk tuul idakaarest, päeval tugevneb kagutuul. Külma on öösel 13–18, selgema taeva all langeb alla 20 miinuskraadi, päeval tuleb 9–14 kraadi külma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles