Sulailma on oodata alles jaanuari lõpus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kui jaanuari esimesel poolel on ülekaalus külm ja kohatise kerge lumesajuga ilm, siis kuu teine pool toob sagedast lumesadu ja tavalisest veidi kõrgemat temperatuuri.

Kuu algul jääb Eesti Briti saartel baseeruva madalrõhuala ja Põhja-Venemaal oleva väga jõulise kõrgrõhuala piirialale, mis takistab tsüklonite aktiivset liikumist itta ja annab võimaluse väga külma kontinentaalse õhumassi sissetungiks Venemaa sisealadelt.

Edaspidi kõrgrõhuala mõju nõrgeneb ja Briti saarte madalrõhkkonnal on suuremad võimalused saata oma osatsüklonid Läänemerele, tuues kaasa ka soojema õhu, kirjutab ilmateenistus oma kuuprognoosis.

Jaanuari esimesel poolel on ülekaalus külm kohatise kerge lumesajuga antitsüklonaalne ilm. Kuu esimese kümnepäevaku lõpus ilm veidi pehmeneb, kuid jääb endiselt talviseks.

Näärikuu teisel poolel saavutab ülekaalu läänevool. Sageli sajab lund ja õhutemperatuur on normist veidi kõrgem. Sulailma on ilmateenistuse prognoosi kohaselt oodata alles kuu viimases kolmandikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles