Miinuskraade on oodata alles pärast jõule

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sombune ilm Tallinna kesklinnas.
Sombune ilm Tallinna kesklinnas. Foto: Tairo Lutter

Ilmateenistuse prognoosi järgi jätkub sellel nädalal soe ilm ja õhutemperatuur ulatub kohati 10 soojakraadini, väheseid miinuskraade on oodata alles pühapäeval.

Teisipäeval liigub kiires edelavoolus üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmasabinatega, vaid Eesti lõunaservas võib sadu veidi tugevam olla. Puhub tugev edelatuul, puhanguid on 14, öösel saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 4-7 kraadi.

Kolmapäeval on Eesti kohal väga tugev lääne-idasuunaline õhuvool ning ilm on väga heitlik - aeg-ajalt sajab vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15, saartel ja rannikul 23 m/s. Õhutemperatuur öösel 2-7, päeval 6-10 kraadi.

Ööl vastu jõululaupäeva eemaldub madalrõhulohk ühes vihmasajuga ja hommikuks saju võimalus väheneb. Puhub väga tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 18, öö hakul saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm jääb tasapisi rahulikumaks. Pilved hõrenevad ja saju võimalus on väike. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 4-7 kraadi. Jõuluõhtu on mõõduka edela- ja läänetuulega, sajuta ja nappide plusskraadidega.

Jõuluöö, 25. detsembri hakul on üürikeseks tugevam kõrgrõhuhari, ilm on sajuta ja temperatuur võib 0 kraadi lähedale langeda. Kuid juba hommikuks tuul tugevneb ja jõulu esimesel pühal jõuab Botnia lahe põhjatipu lähistele uus aktiivne madalrõhkkond ja toob meile vihma. Tõstab Läänemere ümbruses edelatuule väga tugevaks, puhanguid päeval 14, rannikul 20 m/s, õhtul sisemaal 18, saartel ja rannikul 25 m/s. Õhutemperatuur on 3-6 kraadi.

Jõulu teisel pühal, 26. detsembril eemaldub madalrõhkkond Karjala poole ja Eesti jääb selle lõunaserva. Öösel puhub tormine edelatuul, hommikust alates pöördub tuul läände ja loodesse ning ikka väga vali. Öö on enamasti vihmahoogudega, hommikul ja päeval tuleb sagedamini sekka lörtsi. Õhutemperatuur on 1-6 kraadi, õhtu poole langeb temperatuur 0 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval madalrõhkkond eemaldub ja selle järel lisandub loodevoolus külma. Öösel sajab lörtsi ja lund ning loodetuul on väga tugev. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari, saju võimalus on väiksem ja tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles