Täna mõõdeti kolm soojarekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihased.
Tihased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riikliku ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul mõõdeti täna 19. detsembri soojarekordid Narvas, Pärnus ja Tartus ning juba homme on oodata uusi soojarekordeid.

Narvas mõõdeti täna sooja 8 kraadi, endine rekord oli ligi kahe kraadi võrra madalam ehk 6,2 kraadi ja see pärines aastast 1956. Pärnus ulatusid soojakraadid 8,8 kraadini, endine rekord oli seal 6,5 kraadi. Kõige soojem ilm oligi täna Pärnus.

Tartus mõõdeti õhusooja 8,3 kraadi ning sealgi sündis soojarekord, napilt, kuid siiski - endine rekord oli 8,2 kraadi.

Sünoptiku sõnul jäi temperatuur Tallinnas maksimaalselt 7,4 kraadi juurde ja rekordini see ei küündi. Soojarekord pärineb 1936. aasta 19. detsembrist, mil Tallinnas mõõdeti kraadi võrra rohkem ehk 8,4 soojakraadi.

Homseks prognoosib ilmateenistus valvesünoptiku sõnul veelgi soojemat ilma. «Homme ootame uusi rekordeid,» märkis ta.

Temperatuur võib pühapäeval tõusta mandril, täpsemalt Lõuna-Eestis 11 kraadini. Sellest kõrgemat temperatuuri ilmateenistuse andmetel sel aastal enam oodata ei ole. Edaspidi muutub ilm jahedamaks, kuid temperatuur jääb aasta lõpuni siiski plussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles