Nädala algus toob lund ja lörtsi, lõpp kuni 8 soojakraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Marianne Loorents

Riigi Ilmateenistuse andmetel on alanud nädalal kuni reedeni oodata väikseid miinuskraade ning lund ja lörtsi, tuleval nädalavahetusel saabub aga soojalaine koos vihmaga.

Esmaspäevaks (14.12.) eemaldub madalrõhkkond kagu poole ja põhjakaarest lisandub külma. Mitmel pool sajab veidi lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Tuul pöördub edelast põhjakaarde kiiruseks 4 kuni 9, rannikul 7 kuni 12 ja saartel puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur -1 kuni +3 kraadi.

Teisipäeva (15.12.) öösel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on enamasti sajuta ja võrdlemisi nõrga tuulega. Õhutemperatuur on sisemaal -1 kuni -6, rannikul 0 kraadi lähedal. Päeval liigub üle Soome Venemaa poole madalrõhulohk ja selle piirest lisandub pilvi ka meile. Kohati sajab nõrka lund ja lörtsi, rannikul võib ka vihma tibutada. Edela- ja läänetuul tugevneb veidi, rannikul on puhanguid 14 meetrit sekundis. Pärastlõunal saartest alates pöördub tuul loodesse. Õhutemperatuur on -1 kuni +1 kraadi, rannikul kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva (16.12.) öösel on taas tugevam kõrgrõhkkonna mõju ning ilm on sajuta. Tuul rahuneb. Õhutemperatuur -4 kuni +1, rannikul kuni +4 kraadi. Päeval suundub järgmine madalrõhulohk üle Soome Venemaa poole. Karjala kohal on võimalik uue osatsükloni teke ja selle servast pudeneb ka Eestisse lund ja lörtsi ning seda eelkõige idapoolsetesse maakondadesse. Edela- ja läänetuul tugevneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +2, rannikul kuni +4 kraadi.  

Neljapäeva (17.12.) öö on üürikeseks olulise sajuta ja rahulikum. Õhutemperatuur -3 kuni +1, saartel ja rannikul kuni +3 kraadi. Päeval suureneb Läänemere poolt madalrõhkkonna mõju. Tuul pöördub lõunasse ja tasapisi tugevneb. Lisanduvast pilvemassist pudeneb veidi lund ja lörtsi, õhtul muutub sadu tihedamaks. Õhutemperatuur -1 kuni +1 kraadi. 

Reedel (18.12.) laieneb madalrõhkkond jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere. Toob lund ja lörtsi, hommikuks läheb sadu üle vihmaks saartel ja päevaks ka mandril. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on mandril 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul kuni +4 kraadi, päeval +3 kuni +7 kraadi. 

Laupäeval (19.12.) liigub madalrõhkkond üle Soome ja selle lõunaservas sajab meil vihma. Enam on sadusid öösel ja hommikul, harvem päeval. Tuul on tugev, puhub öösel edelast, hommikul alates saartest pöördub loodesse. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +3 kuni +7 kraadi.

Pühapäeva (20.12.) öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Päeval jõuab üle mere uus madalrõhulohk ja toob vihma ja edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval +3 kuni +8 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles