Lumetormi põhjustatud liikluskaos Rootsis nõudis inimelu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Stockholmis tänavu veebruaris
Lumesadu Stockholmis tänavu veebruaris Foto: SCANPIX

Lääne-Rootsis raskendasid lumesadu ja tugev tuul liiklusolusid, mis Vårgårda lähedal põhjustasid noor naise surmaga lõppenud autoõnnetuse.

Naine sai surma, kui tema juhitud auto sõitis Vårgårdat ja Annelundi ühendaval teel kokku ühe teise autoga. Teine autojuht sai Alingsåsi haigla teatel kergelt vigastada.

Rootsi meteoroloogiateenistus SMHI edastas lähipäeviks teise klassi hoiatuse Östergötlandile, Stockholmile, Södermalmlandile, Västmanlandile ja Uppsalale. See tähendab, et ilmastikutingimused võivad olla üldsusele ohtlikud, põhjustada suuri materiaalseid kahjusid ja tekitada häireid olulistes eluvaldkondades.

Rootsi idaosas Norrköpingis sõitis teelt välja buss, milles oli 30-40 reisijat. Käputäis inimesi toimetati haiglasse.

Libedad tänavad on suurendanud nende inimeste arvu, kes jala- või käeluumurdude tõttu on toimetatud Kärni haiglasse Skvödes.

SMHI meteoroloog Alexandra Ohlsson kutsus autojuhte üles ettevaatlikkusele. «Õue minnes peaks olema ettevaatlik, eriti maanteel,» ütles ta.

Ebasoodne front liigub läbi Rootsi põhja poole ja peaks täna õhtuks jõudma Norrlandi piirkonda, tuues Ida-Norrlandis kaasa tugeva lumesaju.

Linnaliinibussid ei sõida Uddevallas, Lidköpingis ja Boråsis, mitmest liiklusõnnetusest teatati Lääne-Rootsis Sjuhäradis.

Probleeme pole tekkinud mitte üksnes teedel, sest Prantsuse firmale kuuluv naftatanker sõitis madalikule Stockholmist lõunas Oxelösundi vallas Hävringe juures. Laev pääses lahti ja on teel Oxelösund sadamasse. Seoses õnnetusega naftat Läänemerre ei sattunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles