Lörtsi- ja lumesadu on oodata novembri teisel poolel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb novembri esimene pool keskmisest mitu kraadi soojem, kuu teisel poolel on oodata aga ka järske külmalaineid ning lume- ja lörtsisadu.

Kui tavaliselt jääb novembri keskmine õhutemperatuur 0,3 külmakraadi ja nelja soojakraadi vahele, siis alanud kuu keskmine tuleb sellest kõrgem. Sademete hulk jääb ilmateenistuse andmetel normi piiresse ehk vahemikku 51–79 millimeetrit.

«Kuu esimene pool on keskmisest kolme kuni viie kraadi võrra soojem ning sademeid on vähe. Vihmasemaks läheb ilm alates 8. novembrist,» märkis ilmateenistus kuuprognoosis.

Novembri teisel poolel vahelduvad järsud külmalained soojalainetega. Üldiselt tuleb ilm jahedam ja sajusem, kuid esineb ka pikemaid sajuta perioode.

«Lisaks vihmale on oodata ka lume- ja lörtsisadu ning Kesk- ja Ida-Eestis tekib kuu teisel poolel õhuke lumevaip,» prognoosis ilmateenistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles