Nädala prognoos: ilm läheb tuulisemaks ja soojemaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis Pärnus.
Sügis Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uue nädala algul läheb Eestis ilm tuulisemaks ja soojemaks, kuid märkimisväärset niiskuselisa tulemas ei ole.

Peagi uksed sulgev oktoobrikuu on sel aastal pakkunud mitmeid sarnaseid hetki, sest ilm on olnud tavapärasest tunduvalt kuivem ja selgem. Sademete osas ei tõota suuri muutusi ka lõppev nädal, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Maile Meius nädala ilmaprognoosis.

Võimukas kõrgrõhuala libiseb vaikselt Soome kohalt kagusse ja peatub pühapäeval Musta mere ääres. Selle mõju on Läänemere ääres tugevam reedel ja laupäeval. Ilm püsib suhteliselt rahulik, saju võimalus on väike ja õhutemperatuur langeb öisel ajal valdavalt miinusesse, päeval tõuseb kõikjal plusspoolele.

Pühapäeval ja esmaspäeval liigub Islandilt üle Nordkapi Põhja-Venemaale aktiivne madalrõhkkond. Tsükloni survest tingituna läheb ka Eestis ilm tuulisemaks ja soojemaks, kuid märkimisväärset niiskuselisa tulemas ei ole.

Pehmemasse õhumassi jääme kuni kolmapäevani. Neljapäeval võib aga meie jaoks avaneda loodevool ja soe õhumass vahetub külmema vastu. Siin-seal võib ka sadada, kuid sajuhulgad jäävad tõenäoliselt väikesteks ja nii jätkab november oktoobrikuu jälgedes kuivemat joont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles