Sajuta sügisilm püsib veel pikalt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisesed värvid metsas.
Sügisesed värvid metsas. Foto: Urmas Luik

Skandinaavia kohalt liigub madalrõhulohk üle Soome kagusse. Läänemere ääres on aga kõrgrõhkkond end kindlalt paigale sättinud ja jääb siia veel ka järgnevateks päevadeks.

Taevas püsib aga sügisele omaselt enamasti pilvekihiga kaetult, kuid siiski oluliste sademeteta. Tuul on võrdlemisi nõrk ja päevasoe kerkib jätkuvalt kuni 10 kraadini.

Homme on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub enamasti läänekaare tuul 1–7 m/s. Õhusooja on 6 kuni 10 kraadi.

Neljapäeval (15.10.) muutub kõrgrõhkkond uuesti jõulisemaks. Ilm on rahulik, sajuta ning laiguti pilvekiht hõreneb. Õhutemperatuur langeb öösel selgema taeva all veidi alla 0 kraadi, pilvise ilmaga jääb plusspoolele, meremõjuga rannikul on sooja 7 kraadi ümber, päeval 8 kuni 11 kraadi.

Reedel (16.10.) püsib kõrgrõhkkond servaga Eesti kohal. Ilm on sajuta. Tuul puhub lõunakaarest ja on võrdlemisi nõrk, vaid Soome lahe rannikul võib ulatuda puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +4 kraadi, meremõjuga rannikul on sooja kuni 8, päeval 7 kuni 9 kraadi.

Laupäeval (17.10.) kõrgrõhkkond nõrgeneb, kuid ilm püsib veel sajuta. Ilm on rahulik kuni õhtuni, siis muutub läänekaare tuul tuntavamaks. Õhutemperatuur öösel 0 kuni +4°C, selgema taeva all langeb miinustesse, meremõjuga rannikul on sooja kuni 8, päeval 8 kuni 11 kraadi.

Pühapäeval (18.10.) suundub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond ja selle lohk liigub üle Soome ning üksikud vihmapilved võivad ka Eestit riivata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles