Suvi lajatab homme kuumaga, ülehomme juba vihmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum ilm.
Kuum ilm. Foto: SCANPIX

​Suvi näitab veel mida suudab. Homme tuleb selle nädala kuumim päev, sealt edasi tuleb aga ülepäeviti arvestada juba vihmahoogudega.

Homme tõuseb õhutemperatuur üle 25 kraadi ning kohati Lõuna-Eestis võib isegi 30 välja pingutada.

Tuul on sisemaal nõrk ja veidi jahutav, kuid rannikualadel tegija ning seal kus õhuvool pikemalt jahedama merevee kohalt puhub, jääb ka õhutemperatuuri maksimum 22-23 kraadi juurde pidama.

Kolmapäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuala lääneserv koos väga sooja õhumassiga, kuid päevaks eemaldub soe itta ja Skandinaaviast saabu niiske õhuga madalrõhulohk. Öösel algav vihmasadu levib edelast kirdesse, ka päeval sajab hoovihma, on äikest. Sooja on öösel 13-19, päeval 17-22 kraadi.

Neljapäeval tugevneb lõuna poolt kõrgrõhkkonna põhjaserva mõju ja ilm on peamiselt sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Sooja on öösel 10-15, päeval 19-24 kraadi.

Reedel on Skandinaavia kohal aktiivne osatsüklon ja selle lohk liigub üle Läänemere ja Eesti. Eestisse on oodata tihedamat vihmasadu, võimalik ka äike. Öösel puhub mõõdukas lõunakaare, päeval läänekaare tuul. Öösel on sooja 12-17, päeval 17-22 kraadi.

Ka laupäeva öösel on Eesti kohal madalrõhulohk ja sajab vihma, päeval tugevneb kõrgrõhuhari ning hoovihma sajab kohati. Öösel puhub mõõdukas läänekaare tuul, päeval valdavalt läänetuul, mis on rannikul üpris vali. Öösel on sooja 10-16, päeval 17-21 kraadi.

Pühapäevaks jääme 80-protsendise tõenäosusega kõrgrõhuala põhjaserva ja ilm on enamasti sajuta. Puhub nõrk või mõõdukas läänekaare tuul. Öösel on sooja 10-16, päeval 18-22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles