Kõik lootused soojaks suveilmaks on tuleva nädala alguse peal

, ilmateenistuse sünoptik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rand.
Viljandi rand. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ilmateenistuse sünoptiku hinnangul on lootust soojemale ilmale 4. augusti paiku, ent kui suvesoe ka siis tulemata jääb, ei jää muud üle, kui välismaale päikest otsima minna.

Pooleteise meetri kõrgused floksid, niisama kõrged gladioolid kuulutavad jätkuvat suve. Ükskõik, et ujuda tuleb 17 kraadises vees ja päikesepuudusest ähvardab depressioon, suvi ikkagi.

Juba on metsa all marjade kõrval seenenupsud ja pähklipõõsas peitub väikseid kobaraid. Ning põllud on täis valmivat vilja. Tuleb ju ometigi kuldne lõikusaeg!  

Ei sobinud analoogiks 2003 .aasta, sest Euroopa kuumalaine jäigi põhjalaiustele tulemata. Ootame siis, et 2004. aasta on tänavusele suvele lähemal. Ilmamustrid, näiteks õhurõhkkondade asetus küll sarnane pole, sest siis muutus uputusest päästev kõrgrõhuala augusti algul paikseks kaugem l põhjas ja selle lõunaserva hakkas idatuultega Venemaalt sooja õhku saabuma. Praegu näib lõppude lõpuks kõrgrõhuala tekkivat Läänemere kohal alles 4. augusti paiku.

Enne seda jõuab veel tulla terve rodu vihmaseid ja jahedaid päevi ning öid. Ning ega sellelegi haprale lootusele kõrgrõhuala näol arvutused pikka iga ei paku ning Põhja-Eesti võib ka seekord kõigest ilma jääda.

Kui ka need ootused vett vedama lähevad, tuleb valida hirmkallis päikesereis või kuldse septembri lootus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles