Järgmine nädal võib lõpuks tuua sooja suveilma

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Kalarand.
Suvine Kalarand. Foto: Laura Oks

Järgmise nädala teisipäevast hakkab õhutemperatuur tõusma ning neljapäeval võib tulla isegi 25 soojakraadi, selgub Riigi Ilmateenistuse ennustusest.

Homseks (31.07.) tiirleb madalrõhkkond Põhja-Euroopa kohal ja selle lõunaserv ulatub üle Eesti. Sajuhooge on öösel kohati, päeval arenevatest rünksajupilvedest on hoovihma võimalus kõikjal suur, võib olla äikest. Puhub enamasti mõõdukas läänekaare tuul, kuid saartel ja Liivi lahel ning ka looderannikul võib puhanguid 14 m/s olla. Sooja öösel 9 kuni 14, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Laupäeval (1.08.) jääb Euroopa põhjaosa madalrõhkkonna mõjusfääri. Samal ajal tugevneb Kesk-Euroopa kohal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab meil mõnes kohas hoovihma. Edela- ja läänetuule puhanguid on rannikul 14 m/s. Sooja öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Pühapäeval (2.08.) saab mõjusamaks kõrgrõhkkond. Öö on sajuta, päeval sajab kohati hoovihma. Edela- ja läänetuul püsib võrdlemisi tugev, sisemaal on puhanguid 12, rannikul kuni 15 m/s. Sooja öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 18 kuni 21 kraadi.

Esmaspäeval (3.08.) liigub madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja selle lõunaserva mööda liikuvad sajupilved toovad Eestisse vihma. Pärastlõunal lääne poolt alates pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Öösel puhub edelatuul, päeval valdavalt läänetuul ja on tugev eelkõige Soome lahe ääres, puhanguid võib olla 15 m/s. Sooja öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Teisipäeval (4.08.) madalrõhkkond kaugeneb Venemaale ja Läänemere ümbruses tugevneb kõrgrõhkkond. Saju võimalus on väike. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb. Sooja öösel 7 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Kolmapäev (5.08.) tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Tuul vaibub. Sooja on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 15, päeval 20 kuni 23 kraadi, vaid rannikul võib paar kraadi jahedam olla.

Neljapäeval (6.08.) püsib kõrgrõhkkonna ülekaal ja ilm on sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on nõrk. Sooja öösel 9 kuni 14, rannikul paar kraadi enam, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles