Suvesoe võib meieni jõuda järgmise nädala keskel

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad.
Suvitajad. Foto: Merily Smidt / Sakala

Järgmise nädala keskpaigas on lootust soojemale ilmale, kuid kas suvesooja jätkub vaid päevaks või saab seda nautida kauemgi, on veel lahtine.

Möödunud reedel ennustas Riigi Ilmateenistus, et suvine ilm võib jutuks tulla alles ülejärgmisel ehk praegusel juhul järgmisel nädalal.

Tänaste vaatlusandmete kohaselt võib tuleval kolmapäeval tõepoolest meieni jõuda soe õhumass, mis tähendab, et soojapügalad küündivad 20 kraadist kõrgemale. «Praegu on meie kohal ikkagi väga jahe õhumass,» nentis ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna asejuhataja, sünoptik Helve Meitern.

Meiterni sõnul ei ole aga teada, kas suvesoe meile ka püsima jääb. «Kas see kestab üks-kaks päeva või pikemat aega, on ikkagi küsimärgi all,» ütles sünoptik Postimehele.

«Praegu ei julge küll lubada, et see (suvine ilm-toim.) jääb nii, aga võimalus on,» lisas ta. Samas ei olnud Meitern liialt optimistlik ning pakkus, et tõenäosus, et suvesoe kolmapäeval meieni jõuab ja siia püsima jääb, üle 50 protsendi paraku ei ole.

«See soe tuleb kogu aeg lõunapoolt meie poole, aga meieni lihtsalt ei ulatu, kuna madalrõhkkonnad suruvad selle lõunapoole tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles