Ilmaprognoos: sajab harvemini, kuid ilm on jahe

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine ilm Stroomi rannas.
Suvine ilm Stroomi rannas. Foto: Liis Treimann

Ammu meilt lahkunud madalrõhuala paikneb jätkuvalt Venemaa Euroopa osas ja selle lääneserv on ka täna Eesti kohal. Põhjast pärit õhk on jahe ja niiske. Üksikud päikeselised hetked kasvatavad rünksajupilvi. Ilmamuutust lähemateks päevadeks näha pole, kinnitab riigi ilmateenistus.

Esmaspäeval (13.07.), teisipäeval (14.07.) ja kolmapäeval (15.07.) jääme väheaktiivsesse madalrõhuvälja. Hoovihmad jätkuvad, kuid sajab harvemini ja sajuhood on nõrgemad, kui eelmistel päevadel. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösiti 6 kuni 10, rannikul kuni 13, päeviti 16 kuni 20 kraadi.

Neljapäeval (16.07.) jõuab Skandinaaviast Eesti kohal uue madalrõhuala idaserv. Öö on veel olulise sajuta, päeval lääne poolt alates läheb vihmale. Tuul pöördub päeva jooksul lõunakaarde ja veidi tugevneb. Sooja on öösel 7 kuni 11, saarte rannikul kuni 14, päeval 16 kuni 19, Ida-Eestis kuni 22 kraadi.

Reedeks (17.07.) jääme madalrõhuala lõunaserva. Paljudes kohtades sajab hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 10 kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles