Vaata, millised ilmaohud varitsevad Euroopa riikides

Marian Männi
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: TORM MERI LOODUS ILM TÄISKUU :TALLINN, EESTI, 17NOV13. 
Tormine ja tuuline nädalavahetus, surfarid Viimsis.
kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI/POSTIMEES
TLMPM03: TORM MERI LOODUS ILM TÄISKUU :TALLINN, EESTI, 17NOV13. Tormine ja tuuline nädalavahetus, surfarid Viimsis. kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI/POSTIMEES Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Euroopa ilmavaatluste veebikeskkond meteoalarm.eu kogub ja kaardistab kõik ilmastikuohud Euroopas, andmed saabuvad riiklikest ilmateenistustest.

Roheline värv kaardil tähendab, et hoiatusi ei ole, kollane aga, et tasuks igaks juhuks ettevaatlik olla. Eesti rannikualade puhul viitab hoiatus tugevale tuulele. Ilmaveeb hoiatab, et rannikul puhub tuul kuni 15 meetrit sekundis, puhanguti kuni 17, saartel lausa 20.

Punane värv Ungaris, Hispaanias ja Šveitsis tähistab aga näiteks väga tugevat kuumalainet.

Allikas: meteoalarm.eu
Allikas: meteoalarm.eu Foto: Meteoalarm.eu

Vaata manitsusi lähemalt siit.

Meteoalarm on veebikeskkond, mis koondab ilmahoiatused Euroopa riikidest. Manitsused saadavad rahvuslikud ilmateenistused. Keskkond on loodud selleks, et näiteks Portugali reisides näeb inimene kohe ära, milliste ohtudega võiks arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles