Äikesevihmaga algav nädal võib selgineda alles lõpuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine äike Pärnus.
Öine äike Pärnus. Foto: Lugeja pilt

Ilmateenistus hoiatab, et alates saartelt ja Liivi lahelt on täna õhtul oodata äikest ja tugevat sadu. Ülejäänud nädalalgi tuleb välja kannatada pigem vihmaseid ilmasid, alles nädalalõpuks võib loota veidi selginemist.

Täna pealelõunal jõuab Skandinaaviast üle mere meile madalrõhulohk. Öö ja ennelõuna on sajuta, aga pealelõunal läheb alates saartest sajule ja tuleb äikest. Üle Mandri-Eesti liigub täna äike kella 21-24 paiku. Äiksega kaasnevad tugevamad puhangud ja kohati tugev vihm. Sajuhulk võib ulatuda üle 20 mm, teatas ilmateenistus.

Sooja on öösel 9-15, päeval 22-27 kraadi, rannikul veidi jahedam.

Teisipäeval jääme madalrõhuala lõunaserva. Öö ja ennelõuna on sajused, kohati on sadu tugev ja on äikest. Pealelõunal vihmavõimalus vähehaaval väheneb. Sooja on öösel 12-17, päeval 18-23 kraadi.

Kolmapäeval jõuab Lõuna-Skandinaaviast kohale juba uus madalrõhuala. Öö on üksikute hoovihmadega, päeval sajab hoovihma laialdasemalt ja õhtupoolikul jõuab Lõuna-Eestisse uus sajuala. Sooja on öösel 11-16, päeval 18-23 kraadi.

Neljapäevalgi on ilm vihmane. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, pealelõunal pöördub põhjakaarde. Sooja on öösel 10-16, päeval 16-20 kraadi.

Reedel eemaldub madalrõhuala aeglaselt Venemaale ja kuigi öö on veel vihmane, tekib päeval sadude vahele ka pikemaid pause. Sooja on päeval 18-22 kraadi.

Ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak ütles, et on väike lootus, et laupäev ja pühapäev tulevad kenamad. «Tänane mudel kahjuks väga lootustandev ei ole. Võib-olla on ööd veidi kuivemad, aga päevaseks ajaks kerkib taevasse ikkagi rünkpilvi,» lausus ta. Täiesti sajuseid ilmi nädalavahetuseks Paljak ei lubanud, kuid soovitas hoovihmaga ikka arvestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles