Välismaised ilmaportaalid: jaanipidustustel vihmast ei pääse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäev Eesti Vabaõhumuuseumis.
Jaanipäev Eesti Vabaõhumuuseumis. Foto: Jaanus Lensment

Peagi saabuvate jaanipühade eel ei saa üle ega ümber ilmaprognoosidest. Välismaised ilmaportaalid liigseks rõõmustamiseks paraku palju põhjust ei anna, ent samas on lootust, et ilm tuleb möödunud aasta jaanipäevast veidi soojem.

Norra ilmaportaal yr.no ennustab, et populaarsetes jaanipidustuste sihtkohtades, Hiiumaal ja Saaremaal, pühadel suvist sooja oodata ei tasu. 23. ja 24. juunil jääb õhutemperatuur Hiiumaal 12 ja 16 kraadi vahele, vihma tõenäosus on suurem 23ndal.

Saaremaa ilm norrakate ennustuste kohaselt kõrvalsaare omast palju ei erine – sooja tuleb kahel päeval 11 kuni 17 kraadi. Tuul on nõrk, kuid see-eest võib mõlemal päeval sadada vihma.

Tallinnas jääb õhutemperatuur neil päevadel 11 ja 17 soojakraadi vahele ja ka pealinlastel pole vihmast pääsu. Norra portaali andmeil peavad tartlased leppima aga oluliselt vihmasema ilmaga.

USA ilmaportaal Accuweather.com lubab Kuressaarde kahe päeva jooksul kuni 19 soojakraadi, Hiiumaal küündib õhutemperatuur ameeriklaste ennustuste kohaselt 18 kraadini. Tallinnas on Accuweatheri andmeil oodata kuni 20 soojakraadi ning jaanipäevalisi kostitavad ka hoovihmad.

Ülikoolilinnas Tartus tuleb võrreldavatest linnadest ameeriklaste ennustuste järgi kõige soojem jaanipäev ning õhutemperatuur võib küündida 22 soojapügalani. Samas aga peavad ka tartlased jaanipeole minnes vihmavarjud kaasa võtma, sest nii 23. kui 24. juuniks lubatakse vihma.

Vene ilmaportaali Gismeteo ennustus ei erine teistest just palju. Hiiumaal tuleb portaali andmeil kahel päeval kuni 18 kraadi sooja ning vihma on sarnaselt norrakate ennustusele oodata pigem 23ndal. Saaremaale lubab venelaste portaal teistest veidi soojemat ilma ning 24ndal ennustatakse Kuressaarde isegi 24 kraadi. Kui 23ndal on ennustuse kohaselt päikeseline päev, siis päev hiljem pigem pilvine.

Kahes suuremas linnas - Tallinnas ja Tartus  - tuleb sooja vastavalt kuni 19 ja 21 kraadi. Kummaski linnas ei tohiks Gismeteo prognoosi kohaselt kahe päeva jooksul piiskagi vihma tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles