Alanud nädala lõpp toob sooja ja vihma

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Alanud nädal toob Eestisse vaheldumisi nii vihmast kui sajuta ilma, nädala lõpus võib õhutemperatuur tõusta aga 24 kraadi ümbrusesse.

Homme saabub Ilmateenistuse andmetel Skandinaavia ja Läänemere kohale kõrgrõhkkond ning ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, sooja on öösel 4-9 ning päeval 14-18 kraadi. Põhjarannikul on temperatuur mõne kraadi võrra madalam ning maapinna lähedal võib esineda temperatuuri langemist 0 kraadini.

Kolmapäeval liigub kõrgrõhkkonna idaserv üle Läänemere Venemaale. Samal ajal suundub Grööni mere kohal asetsev madalrõhkkond mööda 70. laiuskraadi itta. Suurem sajuala Eestini ei ulatu, kuid kahe rõhkkonna piiril puhub tugevnenud edelatuur 5-12, päeval saartel puhanguti kuni 14 ning põhjarannikul 16 m/s. Sooja on öösel 3-8 ning päeval 15-19 kraadi, rannikualadel võib päevane temperatuur meretuule tõttu jääda 10 kraadi piiresse. Maapinnal pole välistatud temperatuuri langemine 0 kraadini.

Ka neljapäeval püsib Eesti kohal kahe rõhuala kokkupuutepunkt. Puhub tugev edelatuul ning päeval võib kohati hoovihma sadada. Sooja tuleb öösel 7-11, päeval 18-20 kraadi. Meretuulega rannikul jääb päevane soojus 15 kraadi piiresse.

Reedel liigub madalrõhkkond Venemaale ning Eestit hakkab taas mõjutama kõrgrõhuala. Ilm on enamasti sajuta, esineda võib üksikuid vihmahoogusid. Puhub tuntav läänekaare tuul ning õhutemperatuur jääb öösel 5 ja 10 ning päeval 15 ja 21 soojakraadi vahemikku.

Laupäevaks lisandub soojust, öösel tuleb sooja 8-13 ning päeval 19-24 kraadi. Lõuna-Eestis on oodata kahe kuni kolme kraadi võrra veelgi soojemat ilma. Päeval suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus.

Pühapäeval mõjutab Eestit taas madalrõhkkond, mis toob kaasa äikese ning põhjustab temperatuuri langust. Sooja tuleb öösel 10-15 ning päeval 17-22 kraadi. Tuul pöördub edelasse ja on tuntav.

Tuleva nädala esmaspäeva öö on enamasti sajuta, kuid päeval läheneb lõuna poolt uuesti niiskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles